Sweden Rock Festival 2012


I skymmningen anlände jag till the "Mansion In Darkness" värdparet lotsade mig runt ägorna genom diverse lönngångar och skrymslen till min sleeping chamber.Fem mänskliga kranium vakade över mig medan jag sov.Sabaton hypar upp sitt SRF nationaldags framträdande med kryptiska meddelande på bandets hemsida som förtäljer att showen ska filmas och på SRF hemsida läser vi följande"Vi lovar dessutom rejält med pyroteknik", hälsar bandets basist Pär Sundström!" Vad fick vi? En hafsigt genomförd nationalsång, en pratglad sångare och en av årets bästa låtar "Carolus Rex" framförd på engelska på Sveriges nationaldag? och inte ens ett tomtebloss till pyroteknik. Det var "a poor man´s fourth of July"


Fear Factory smattrar på duktigt i "Powershifter" förutom klassikerna bjuds vi även på nytt material som lät riktigt bra.


H.e.a.t. gör ett habilt gig och nya sångaren har acklimatiserat sig. "Living on the Run" blir konsertens höjdpunkt.


Natten avslutades med ett absinth race på the Mansion. Jag vaknade med ett bortskuret öra, men allt klär en skönhet så kursen sattes mot SRF igen.


Årets första bandkrock är ett faktum när Steel Panther och Sepultura spelar samtidigt. Steel Panther bjuder på ett professionellt framförande med legendariskt mellansnack.Vi serveras b.l.a. "Asian Hooker" kryddad med Yngwie licks, en hyllnings sång till Tigern och en låt om guldgrävande flickor.

Ett ovanligt vitalt Sepultura bjuder på "Territory","Arise" och "Roots Bloody Roots"


Upp från underjorden stiger Dimmu Borgir!
-Prepare yourselves for a deaths embrace deklarerar Shagrath från den rökfyllda scenen. ödesmättade "Dimmu Borgir" sätter stämmingen, även "Gateways" från nya albumet spelas,The Serpentine Offering" drar upp tempot och det blir en mäktig avslutning med "Progenies of the Great Apocalypse"

Ett manfall utan dess like rapporterades från Soundgardens headliner gig. 
Oss bekom det inte då vi redan var tillbaka på the Mansion för efterfest.

Symphony X börjar skakigt med märkliga låtval men tar sig ordentligt mot slutet då de fyrar av "Inferno (Unleash the Fire)","Of Sins and Fires", "Sea of Lies", "Serpents Kiss" och "Set the World on Fire (The Lie of Lies)"


Stig in i mörkrets boning.


King Diamond ser rakt in i din själ, inatt han hämtar den.

Introt  till "The Candle" öppnar mässan "Welcome Home" tar över innan en rytmisk, febrig "Voodoo" kombinerat med trumsolo får publiken att sjuda. Intro tonerna till fantastiska "At The Graves" ger gåshud textraden "Finally we have returned...All of us"försätter en i trans. Intrumentala "Let it be done" sköljer över oss, de snygga stämmorna i"Dreams" följs upp av en monumental "Sleepless Nights" och en teatralisk "Shapes of black" förmedlar känslan utmärkt på denna legendariska konsert innan Hank Sherman(Mercyful Fate)och Michael Poulsen(Volbeat) kliver upp på scenen och mässar "Come To The Sabbath" Den benknäckar tunga liveversionen av "The Eye of the Witch" framförs inför en publik i extas. I första extra numret hemsöker familje vålnaden oss innan den svenska trumlegendaren Mickey Dee(Motorhead,ex King Diamond) och Michael Denner(Mercyful Fate)kommer ut på scenen i en hektisk "Halloween". Konungen lämnar oss med en majestästisk "Black Horsemen" publiken är märkbart rörd, den har just bevittnat ett stycke musikhistoria skrivas på SRF i och med denna magiska King Diamond konsert.

Mötley Crue var en perfekt avslutning på SRF de bjöd på en rejäl show (ingen snålvariant som Ozzy året innan). Skön öppning med "Wild Side" följt av en röjig "Live Wire" Vi fick även två klassiker från första albumet "To Fast For Love" och "Piece of Your Action" till skänks. Tommy Lee tog sitt trumsolo till en helt ny nivå när han trummade upp och ner i sitt eget pariserhjul. Nu var det inte bara kvinnorna som fick ögongodis på scen utan även vi män som lever som öppet heterosexuella fick vår beskärda del i de två kvinnliga dansarna.En bastant "Dr Feelgood" ekade ut över SRF och ett Liberace piano rullades fram till "Home Sweet Home", publiken längst fram dränktes i fejkblood under "Kick Start My Heart".


Fotnot: alla bilder med bloggens namn på är tagna av mig under påverkan i publikhavet med en dålig kamera.


Kommentarer
Postat av: Chief Rebel Angel

...tycker det blev bra bilder jag, och ni verkar ju haft det toppen.

Kungen tycks ha levererat!!

2012-06-17 @ 21:05:39
URL: http://metalyze.blogspot.com
Postat av: Villfaren

// Agreed!Åh, skulle likt å vært på SRF selv. Fine sovebuddies du hadde :b

2012-06-18 @ 01:08:09
URL: http://villfaren.morbid.no
Postat av: Gabriella - Hårdrockare ut i fingerspetsarna!

sv; tack dina med! :D

2012-06-18 @ 01:31:23
URL: http://gabriellarokolampi.blogg.se/
Postat av: Vanadesse.

Eller hur! Trams.

2012-06-18 @ 09:49:41
URL: http://vanadesse.blogg.se/
Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Hade bra gärna sett Steel Panther. Dom flesta jag pratat med (eller alla faktiskt) har kritiserat Mötleys i deras öron & öron tråkiga spelning - men det var ändå lite skönt att höra att alla inte var av den åsikten. Trodde nästan dom hade tappat sin grej helt där ett tag.

2012-06-18 @ 10:25:05
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: SpaderEss

Verkar ha varit en topphelg.

2012-06-18 @ 11:17:06
URL: http://spaderess.blogspot.com/
Postat av: Sofie

SV: Men visst är den :DBra blogg förövrigt!!

2012-06-18 @ 11:51:18
URL: http://themusicneverstops.blogg.se/
Postat av: Jamie

sv: Jag köper all min film och en del kameror på brunos bildverkstad som har en webshop. Men mina Polaroid är ju second hand fynd.Det verkade som om det var en bra festival?

2012-06-18 @ 13:34:19
URL: http://maryrotten.blogg.se/
Postat av: Avarquare

SV: åh synd, men du ser ju ut att ha haft det awesome på sweden rock istället ;D;DD

2012-06-18 @ 15:31:23
URL: http://avarquare.blogg.se/
Postat av: enits

ohhh läckra bilder :D

var ju störtbra band i år aswell!

hann du se många band?

2012-06-18 @ 15:53:52
URL: http://reddressedwoman.blogg.se/
Postat av: ztizze

Grymt ! Jag "missar" alltid SRF :(

2012-06-19 @ 10:42:12
URL: http://ztizze.blogg.se/
Postat av: Achilles

Bra rapportering från SRF btw=) Kom och tänka på det du skrev, Sabaton med pyroteknik haha just det ja. Nationalsången var väl sådär också men roligt var det iaf, älskar Sabatons entusiasm på scen. Fear Factory var bra, men du måste väl hört Burton C Bells extrem dåliga tontagning i de mer höga tonerna, lät riktigt falskt o dåligt tyvärr.

2012-06-19 @ 11:03:01
URL: http://achillesblogg.se
Postat av: Bara Metal - Torbjörn

Mästerligt inlägg!

2012-06-19 @ 14:58:46
URL: http://www.barametal.se
Postat av: Sara Hammerzmith

SV:
Tjo! Ja, Rock of Ages är sjukt bra, det är som att vara på en konsert och leva med i filmen. Bäst är om man kan se den i salong själv (med sina vänner) så man kan dansa runt och sjunga med utan att störa någon :) Den blir ännu bättre om man dessutom läst bandbiografier så man känner igen alla platser i filmen ;)

Andra band som jag såg på SRF var H.E.A.T, Mötley, Twisted, Bach, Sabaton, Gotthard, Dynazty och Slaughter :) Slaugher är ett band jag velat se så länge, så äntligen! De vart nästan bäst,egentligen bara därför! Snygga bilder sånn by the way :) Verkar som du haft trevligt!!

2012-07-04 @ 14:29:01
URL: http://saradronjak.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0