Dee Snider "Shut up and give me the mic"Dee Snider (Twisted Sister) "Shut up and give me the mic"

Under de 421 sidorna i "Shut up and give me the mic" får vi följa med på en kronologisk resa genom Dee Sniders liv i en chockerande ärlig och öppen bok. Född i Astoria, Queens New York.Hans far var en New York State Trooper medan hans mor arbetade som bildlärare. Som barn sjöng han i flera körer på skolan, i åttonde klass hade han ett Black Sabbath coverband. I början av 1976 gick Snider med i Twisted Sister och blev ensam låtskrivare i bandet därefter. En fascinerande del är berättelserna är från de hårda klubb åren då de spelade inför för 1500 till 3000 personer per kväll, fem nätter i veckan och de hade inte ens skivkontrakt.Här får  du läsa hur Sniders ego växte i takt med bandets framgångar till oproportionerliga proportioner. Vi reser med under guldåren med "Stay Hungry" till de magra åren under grunge eran och Sniders avstickare med band som Widowmaker och Desperados.

All Female Thrash Metal Band From Brazil


Året är 2010 platsen Sao Paulo, Brasilien då gitarristen Prika Amaral, trumslagaren Fernanda Terra Earth slår sig samman med bassisten och sångerskan Fernanda Lira och bildar Nervosa.Musiken är hård,brutal och riffbaserad med influenser från den klassiska thrash scenen. Fernanda Lira använder inte plektrum när hon spelar bas utan fingrarna precis som sin barndomsidol Steve Harris(Iron Maiden) hennes tidiga sånginfluenser var Tarja Turunen(Nightwish) och Micheal Kiske (Helloween) men drogs senare mer åt Tom Araya(Slayer) och Schmier (Destruction) hållet för att passa musikstilen.

Prika Amaral växte upp i ett musikaliskt hem där hennes far spelade gitarr. I unga år studerade hon klassisk gitarr men det var inte den musikstil som hon drömde om att spela, hennes hjärta fanns i hårdrocken och genom år av övning och med influenser som Dimebag Darrel(Pantera) Kerry King(Slayer) och Gary Holt(Exodus) har hon skapat en egen stil.

Fernanda Terra Earth växte upp i Brasiliens huvudstad där hon studerade trummor
från 13års ålder. Hon har genom åren spelat i diverse hårdrock,punk och hardcore
band. Hon har turnerat genom de flesta länder i  nord och sydamerika. Idag arbetar
hon som trumlärare på en prestigefylld musikskola i Sao Paulo och är sponsrad
av cymbalföretaget Paiste.


Nervosa har precis signat ett skivkontakt och debutalbumet kommer senare i år!


RSS 2.0