Hidden Music Treasures 9

FORBIDDEN

Forbidden Evil bildades av trummisen Jim Pittman och gitarristen Robb Flynn (Machine Head) i Hayworth Californien 1985. Bandet stod ut från den dåvarande Bay Area thrash stilen genom sina udda takter och melodier.
1988 släpptes debut albumet "Forbidden Evil" bandet hade nu antagit namnet Forbidden.Albumet togs emot väl av både kritiker och fans och det blev så småningom en kultklassiker.Inför skivsläppet hade både Rob Flynn och Jim Pattman lämnat bandet och ersatts av Glen Alvealis(testament) och Paul Bostaph(testament,slayer)1989 släpptes "Raw Evil: Live at the Dynamo" en inspelning från deras beryktade spelning på Holländska Dynamo Festival.1990 var det dags för Forbiddens andra studioalbum "Twisted Into Form" som var en mer progressiv skapelse än föregångaren. Se videon nedan "Step By Step" från "Twisted Into Form"


Medlemskarusellen fortsatte i Forbidden Paul Bostaph fick arbetet som trumslagare i Slayer. En viss stiländring i musiken gjordes på de näst kommande albumen "Distortion"1995 och "Green"1997 där den thrash de hade blivit kända för föreföll borta. Inget stöd från skivbolaget och publikens ointresse gjorde att bandet lades ner fram till och med nu. I dagarna släpps det nya albumet "Omega Wave"

Min Lotto vinst !!!

Se vad jag ska göra när jag vinner på lotto. klicka på videon nedan.


Nya Close-UpNi som prenumererar på Close-Up har fått med en cd där bandet Frantic Amber är med. Deras bandbild är tagen av mig det är andra gången jag har med en bild i just Close-Up denna gång okrediterad ?


RSS 2.0