Battle Beast


Från södra Finland härstammar denna metal pluton som spelar en klinisk klassisk heavy metal med en modern touch, toppad med sångerskan Nitte´s enastående sångröst.Battle Beast deltog i W O A Metal Battle i Finland och vann den nationella tävlingen. Priset var att få spela på Wacken Open Air i Tyskland och representera Finland i den internationella finalen. Där mötte de band från 26 olika länder, Battle Beast gick vinnande ur striden.

Singeln "Show Me How To Die" har gått glödhett på den finska radiostationerna. Battle Beast har precis signat med Nuclear Blast och åker som förband till Nightwish i vår.

Kee Marcello - Rockstjärnan Gud glömde


I "Rockstjärnan Gud Glömde" får vi följa Kee Marcellos livslånga kärleksaffär med gitarren som började en kall julafton för länge sedan långt uppe i norra Sverige. Den unga Kee får en gitarr i julklapp, han blir ett med gitarren och kan inte lägga den ifrån sig, timme in och timme ut övar han och plockar ut alla sina favorit hårdrockslåtar på gitarren. Kee tar sitt livs enda gitarrlektion där han får höra att han aldrig kommer bli någon gitarrist för att hans fingrar är för korta. För att komma bort från småstadsmentaliteten och för att  göra musikkarriär flyr Kee till Stockholm, där han gör en sång audition med sin grova norrlands dialekt inför förbryllade och förstummade medlemmar  i bandet Noice. Kee fick slutligen platsen som gitarrist i bandet. Ur spillrorna av Noice föddes glambandet Easy Action. När det är dags att åka iväg för att ta omslagsbilden för Easy Actions andra album ringer telefonen.


På andra sida luren finns Europes manager som erbjuder Kee Marcello platsen som gitarrist i Europe. Efter svåra samvetskval tackar till slut Kee ja och köper ut gitarristen John Norums femtedel ur Europe för en miljon kronor. Europe har precis släppts sitt stora genombrotts album "The Final Countdown" vars titellåt blir etta i 26 länder. Kee Marcello befinner sig nu i stormens öga med världsturner, vilda fester, droger och groupies e.t.c. mitt i denna storm spelar de in i mitt tycke deras bästa album "Out of this World" där Kee Marcellos gitarrspel är fullständigt fenomenalt och solot  i  "Superstitious" en klassiker. Efter att bandet levt i exil på bahamas är det dags för nästa album "Prisoners In Paradise" producenten Bob Rock anlitas han passar perfekt för de nya Europe låtarnas tyngre inriktning. Bob Rock hoppar plötsligt av för att producera Metallicas "Black Album" istället och skivbolaget gillar inte Europes nya tyngre sound och låtar utan kräver ballader och ett mjukare sound. I denna nedåtgående spiral beslutar bandet att ta ett break medan grungevågen sveper över världen. Tillbaka i ett kallt Stockholm möts Kee av skadeglada rockklubbs posörer och kriminella som vill snärja in han ännu djupare ner i drogträsket. Men en dag möter han...


Kee Marcello melting faces in London!


Ace Frehley - "No Regrets"


Släpp fram Ace inom dig och ta en klunk av det goda KISS zin fire vinet.

Ace Frehley föddes i en medelklass familj  i Bronx,New York och var yngst I en barnaskara på tre hans äldre syster och bror var mönster elever med toppbetyg. Det var inte Ace Frehley trots att det visade sig på en IQ test att han hade 163 i IQ. Men Ace fann skolan tråkig och ostimulerande han upptäckte tidigt att han hade en musikalisk talang och lätt för att träffa tjejer så pass att hans vänner bad honom om hjälp, de gav honom namnet Ace.  Dagarna spenderades med gitarrspel, tjejer, alkohol och marijuana.  Efter att spelat i otaliga ”going nowhere bands” läste han en annons i village voice.

Lead Guitarist wanted with flash and ability, Album out shortly, No time wasters please, Paul


Ace tvekade länge om hans skulle gå på auditionen men insåg att han inte hade något att förlora han var en fattig 21 åring som fortfarande bodde hemma hos föräldrarna och spelade med band som inte  kom någonstans  och här mina vänner är det dags att spänna fast era säkerhetsbälten för här börjar boken på riktigt det blir en ovanligt öppen skildring om Ace liv som medlem i ett av världens största  och mest ikoniska hårdrocksband .Från KISS hårda slitsamma start på småklubbar till albumet KISS "ALIVE" som skickade de genom stratosfären och förvandlade de från rockstjärnor till superstjärnor. Genom Ace följer vi med bakom kulisserna på albuminspelningar, turner e.t.c. och det sparas inte på krutet det vilda festandet,skandalerna,drogerna och sexorgierna allt är med.


För att få en försmak av boken lyssna på den självbiografiska låt texten nedan.


RSS 2.0