Testament

Testament bildades i San Francisco Bay Area 1983 av gitarristen Eric Peterson och hans kusin,sångaren/gitarristen Derrick Ramirez. Bandet rekryterade snart basisten Greg Christian och trummisen Mike Ronchette. Ramirez ersattes senare på gitarr av Alex Skolnick, som hade studerat hos gitarristen Joe Satriani. Ramirez slutade så småningom och ersattes på sång av Steve Souza, bandet släppte en självbetitlad 4 spårs demo 1985. Ronchette slutade kort efter inspelningen och ersattes av Louie Clemente. Steve Souza lämnade därefter bandet för att gå med i Exodus och föreslog att Chuck Billy skulle ersätta honom på sång. Medan de spelade in deras första album var bandet tvungna att byta namn  till testament eftersom "The Legacy" var redan varumärkesskyddat av ett jazz band.
Testaments första album "The Legacy" släpptes 1987 av MEGAFORCE Records. Testament fick omedelbar framgång inom thrash kretsar och jämfördes ofta med andra Bay Area thrash pionjärer som Metallica. Bandet gav sig ut på en framgångsrik turné i Amerika och Europa med Anthrax som headliner. Nästa album "The New Order" släpptes 1988 och var i samma stil som debuten.Efter ännu en framgångsrik världsturné  går bandet in i studion för att spela in "Practice What You Preach" Där de minimerat det ockulta och gothiska teman som finns på föregångarna och i stället fokusera på verkliga frågor som politik och korruption. Albumet var bandets mest populära hittills som även MTV uppmärksammade, vilket gav titelspåret omfattande airplay på Headbanger s Ball.
1990 släppte Testament  "Souls of Black" även fast recensioner var blandade lyckades albumet att sälja bra, en stor del av det låg i titelspårets styrka, i ett försök att återförenas med en publik som distraheras av den växande grunge rörelsen släppte Testament "Ritual" 1992. "Ritual" såg ett stilistiskt steg bort från thrash till ett långsammare, lite mer traditionellt  metal sound. "Ritual" nådde  plats 55 på Billboard vilket var bandets största framgång hittintills och balladen "Return to Serenity" lyckats få respektabelt med radio airplay.
Inre slitningar och musikaliska meningsskiljaktigheter gjorde att gitarristen och trummisen lämnade Testament. Vad händer då? Testament slår till med sitt hitintills bästa album någonsin mäktiga "Low" som tar Testament upp till en helt ny nivå, som tillsammans med Machine Heads debutalbum "Burns My Eyes" blev undertecknads soundtrack vintern 94/95. Uppföljaren albumet "Demonic" släpptes 1997 och fann Testament experimentera mer med death metal. Första gången undertecknad hörde låten "D.N.R." från Testaments magnum opus "The Gathering" blev han fullständigt knockad. Ett Thrash/Death dreamteam hade satts ihop inför inspelningen av "The Gathering" med James Murphy, Steve DiGiorgio (ex Death) och Dave Lombardo (Slayer) Testament stod nu på topp.
2001 fick Testament sångaren Chuck Billy diagnosen cancer vilket gjorde att Testament lades på is under behandlingen. 2003 var Chuck Billy symtomfri från cancern, Sjukdomen hade gjort att de återigen fått närmare kontakt med alla orginalmedlemmarna. I maj 2005 var återföreningen ett faktum och i april 2008 kom återföreningsalbumet "Formation of Damnation". Nu är det dags att skriva ett nytt kapitel i Testaments historia i och med "Dark Roots of Earth" Den nya låten och videon "Native Blood" är en hyllning till Chuck Billys indianska rötter.

Getaway Rock Festival 2012

Klockan klämtar för högmässa i ondskans katedral. Introt "Masked Ball" ljuder ut över
Getaway Rock Festival.
 
Ur dimman uppenbarar sig sex stycken vitklädda gestalter, "Con Clavi Con Dio" går igång
följs upp av "Elizabeth" stämningen är nästan numinös och rent av magisk i sina stunder. Allt sitter perfekt från det sparsmakade mellansnacket som begränsar sig till ett kusligt tack, till musiken och de nya dräkterna (se SRF 2011 i kategorin Festivaler).    
Dags att för första gången se (nya) Nightwish utan Tarja. Det är ett annat Nightwish
som möter en där musikinfluenserna lutar mer åt folkmusik än de starka operainfluenser bandet hade tidigt i karriären. Showen är påkostad med bra ljus, eld och rök kanoner och spelningen är helt ok. Men jag saknar Tarja och operainfluenserna som gjorde bandet unikt och låtar som "Stargazers","Gethsemane", "Wishmaster" och "Dark Chest of Wonders"
Dags för kross! ett taggat Meshuggah manglar sakta ner publiken med sin oherhörda
tyngd. Den komplexa musiken är mycket att ta in, man sätts nästan i ett transliknande tillstånd under konserten, Under "Bleed" är krossen total.
 
 
 
Thomas Haake inne på sitt kontor
 
Amon Amarth måste vara ett av de ultimata festivalbanden, musiken passar perfekt i festival sammanhang. Bandet ger allt på scen där deras huvuden snurrar som ilskna propellrar. Amons entusiasm smittar, de kopplar ett järngrepp runt publiken med  hissnande "Cry of the Blackbirds" och smäller till med "Runes To My Memories" och "Death In Fire" 
 
 
Hardcore/metal hybriden Raised Fist går igång som en väloljad maskin med eld och stora ledskärmar med subtila budskap. Live är en Raised Fist en best  och med "Friends And Traitors" får de hela publiken att hoppa i takt.
 
Demonregissören Orson Wells odödliga ord ekar ut i natten på Getaway Rock Festíval 'Ladies and Gentlemen, please welcome, from the United States of America, all hail, Manowar! De öppnar starkt med b.l.a. Kill with Power,Sign of the Hammer,Fighting the World,Kings of Metal. Eric Adams röst är stark och kraftfull och man har nästan överseende med den omelodiska och okänsliga gitarristen, men så händer det som inte får hända Joey ska hålla brandtal om hur fantastiskt den här spelningen är och att de har tagit med hela sin scenshow. Joey måste se något annat än jag ser? för någonvidare spektakulär scenshow ser jag inte? jag förväntar mig minst ett brinnande vikingaskepp i fullstorlek på scen för att mäta det brandtalet han håller och det blir värre nu ska något berusat pojkbarn upp på scenen och misshandla en gitarr tillsammans med en generad stackars tjej. Vad är detta kiviks marknad? Vad sägs om "Let The Music Do The Talking"? Det blir en riktigt stark avslutning med Warriors of the World United, Hail and Kill, The Power och Black Wind, Fire and Steel. Avfärda  dock aldrig Manowar för de har gjort låtar som är Heavy Metal i sin ädlaste form och skulle de återanställa orginal gitarristen och koncentrera sig på att bara framföra låtar ur deras digra låtskatt skulle de vara ett av de största heavy metal banden av idag. 
 
 
Ett oerhört trött och hågset framträdande av Saxon. Man ville bara att ormen i backdroppen skulle bli levande och hugga Biffen och göra slut på eländet.
 
 
I sista stund kastades H.e.a.t. in när ett annat band ställt in, få kände till detta. Tack vare Getaway Rock appen fick vi reda på det. En liten ängslig skara trängdes framme vid
kravallstaketet när de började. H.e.a.t. gick ut för kung och fosterland och gav allt. Publiken växte mer och mer hela tiden och det blev en riktig kämparseger för H.e.a.t. och nya sångaren som växer som frontman.
 
 
Nu var klockan slagenför hemkomsten av the prodigal son. Tonerna till "Rising Force" ljuder, fram kommer Yngwie men inte sångaren Tim "Ripper" Owens? Man ser sig omkring ingen sångare någonstans då börjar basisten Ralph Ciavolino sjunga. Sakta går det upp för en att det inte kommer någon Tim "Ripper" Owens och det hela börjar kännas väldigt cheap ass. Då man sett mycket fram emot att höra Tim "Ripper" Owens tillsammans med Yngwie igen, sedan man såg de tillsammans på ett utsålt Berns där Tim till och med lyfte vissa av Yngwies senare låtar som hans trötta föregångare sjungit. När besvikelsen släppt något är den en stark inledning med Rising Force, Never Die och Demon Driver. Basisten och keybordisten försöker hyfsat göra något åt sången men det är långt ifrån Ripper klass och Yngwie själv har den dåliga smaken att yla i mikrofonen till och från. Under konserten väljer Yngwie att ägna långa tider åt solo och instrumental partier det skrämmer bort många i publiken som inte är Yngwie freaks. Vilket är trist då Yngwie har många fenomenala låtar att välja mellan, Just när Yngwie går en ny vår till mötes med framträdande i både  tv och radio tror man att det ska bli en storsatsning från hans sida men vad får man? Det senaste albumet var leftovers från albumet innan och nu en konsert utan en riktig lead singer. Vad väntar nästa gång*? Yngwie, en glödlampa och en trummaskin? Kanske dags att sälja av en sportbil eller två och frugans gucci väskor och satsa på en ordentlig produktion på nästa album med en bra producent som kan få det bästa ur Yngwie och Tim och ta med ett helt band med en riktig leadsinger nästa gång. "I Am a Viking", "Crystal Ball","Final Curtain","Vengance" b.l.a. kunde Yngwie bjudit på men vi fick iallafall "Gates of Babylon" och makalösa " I´ll See the Light Tonight".
 
 
Fotnot: alla bilder med bloggens namn på är tagna av mig under påverkan i publikhavet med en dålig kamera.

KISS "Hell or Hallelujah" på iTunes och Spotify

 

KISS – MONSTER

1. Hell Or Hallelujah 4:08

2. Wall Of Sound 2:56

3. Freak 3:36

4. Back To The Stone Age 3:02

5. Shout Mercy 4:05

6. Eat Your Heart Out 4:07

7. Long Way Down 3:51

8. The Devil Is Me 3:41

9. Outta This World (written and sung by Tommy Thayer) 4:29

10. Take Me Down Below 3:25 11. All For The Love Of Rock’n'Roll (source Eric Singer)3:22

12. Last Chance 3:06

13. Right Here Right Now 3:58 (Bonus Track)

 
Från FANGORIA! planetens främsta kult, skräck och fantasy filmtidning kommer "Monster" "Det officiella album och tour Magasinet"  som innehåller dussintals sällsynta och aldrig förr visade bilder och helt nya intervjuer. En perfekt uppvärming inför frisläppandet av "MONSTER". KISS tjugonde studioalbum.
 
Beställ här!
 
 
 
 

KISS Oslo Norge 2012

Innan KISS börjar "The Tour"i U.S.A. tillsammans med  Mötley Crue så gör KISS två avstickar spelningar i europa. Ett specialgig i London 4 Juli där alla biljettintäkterna går direkt till Help For Heroes"  en välgörenhetsorganisation som hjälper krigsskadade soldater. Den andra europa spelningen för 2012 är på festivalen Kollenfest,Oslo Norge.
 
De regntunga mörka skyarna och den kraftiga vinden ökade bara på stämmningen innan
man hör ...Alright Oslo you wanted the best you got the best the hottest band in the world
KISS!!! Publiken exploderar när öppningstonerna till "Detroit Rock City" ekar ut över kollenfest.
 De smäller på direkt med "Shout It Loud" vilken öppning och den kommer bli ännu bättre
"Deuce" avfyras och nu händer det för första gången i europa någonsin drar KISS igång
fantastiska "Makin Love" från måste skivan "Rock And Roll Over" man blir helt golvad och tagen man fattar fortfarande inte vad som just inträffade, när tunga "I Love It Loud" sätter igång med med en Gene som spyr eld som avslutning. This is my people and this is my crowd..får norrmännen på fötterna, "CrazyNights" låten får starkt allsångs stöd innan "Shock Me" tar över innehållande ett Tommy Thayer och Eric Singer jam. Publiken kallar på Doktor kärlek och jävlar vad han levererar!
De klassiska öppnings riffen sköljer över kollenfest, publiken lyssnar
andaktsfullt när -And even though I'm full of sin ,In the end you'll let me in
väses från scenen.Det hela avslutas med ett diaboliskt/inferno liknande
bass solo där Gene sakta kräks blod samtidigt som han har hela kollenfest
i sin hand.
Bas solot övergår i en pumpande "100 000 Years" -Oslo do you
feel alright... en ganska tam version av Love Gun framförs? Men
magin återställs när "Black Diamond" följer, hela konserten håller
högt tempo och det är nästan omöjligt att slita ögonen från scenen.
Don't need to wait for an invitation , You gotta live like you're on vacation manar låten
"Lick It Up" som innehåller ett mycket passande mellanspel med "The Who's "Baba O'Reilly"
"I Was Made For Loving"  eldar på norrmännen ytterligare.
Ett konfettiregn utan dess like exploderar under klassiska "Rock and Roll All Nite"
En kaskad av fyrverkerier lyser upp hela Oslos himlavalv.
 
KISS festivalspelning gör en superladdad inför nya albumet och turnen.
 

RSS 2.0