The Walking Dead


Den skadeskjutne småstadssheriffen Rick Grimes vaknar sakta ur sin koma sjukhuset verkar 
övergivet. Han tar sig genom sjukhuskorridorerna där han upptäcker drivor av lik överallt.
När han kommer ut ur sjukhuset möts han av en övergiven stad som befolkas av vandrande
levande döda "Walkers". Så börjar en av de snyggaste och mest välskrivna tv- serier någonsin.
Dramaturgiskt lyckas den sakta bygga upp en gastkramande känsla av skräck tack vare det
utmärkta skådespeleriet och manuset.
Sweden Rock Festival 2004


9 Juni 2004 lämnar vi Stockholm bakom oss och sätter Sweden Rock Festival som mål. Hårdrocks spelet drar igång direkt det är många grupper och låtar som det ska gissas på och betygsättas innan vi landar på SRF. Sleeping beauty i baksätet trodde hon skulle slippa vara med eftersom hon inte har körkort och inte behöver vara en av chafförerna. If your in the car your are in the game fick hon erfara. Många timmar och låtar senare landade vi på godset där skulle bo efter en kort sömn så gav vi oss iväg till SRF i god tid för att hinna se Entombed. Men vad möter oss när vi kommer fram?


En kilometerlång kö för att hämta ut festival armbanden ?


Här är en bild på de som är ansvariga för utlämningen av festivalarmbanden. De skrattar för att vi fick stå i kö i timmar och för att vi missade Entombed. we're not in Stockholm any more. ...


Vi såg delar av Helloweens spelning som var sådär p.g.a. av låtvalet endast en låt från albumet Dark Ride? Nu började den nervösa väntan på ett av mina absoluta favoritband som precis har återförenas. Mörkret gjorde sitt intrång nu var det bara minuter innan de stod där. Kände ryssningar längs ryggraden när "Hellion" ekade ut över festivalen. 


De bombaderade oss med "Metal Gods" "The Sentinel" och tog med oss på "Turbo Lover" setet avslutades med en stenhård "Painkiller" och natten avslutades med "You Got Another Thing Coming"

Dag 2 började på riktigt när Testament gick upp på scenen och levererade krossen "D.N.R."

fantastiska "Low" tar vid och det skjuts skarpt med "Into the Pit""Electric Crown" och de välter scenen med "Dog Faced Gods"

21.45 är det dags för festivalens överaskning ett oherhört vitalt Exodus levererar ett kanonset.

Det är fullt ställ i publikhavet framför Exodus när "Piranha" framförs och publiken blir ännu galnare när "Toxic Waltz""The Tempo of the damned" och "Strike of the Beast" spelas.


Vi såg några låtar med Scorpions men eftersom materialet som framfördes var till huvudelen från deras senare alster gick vi efter ett par låtar.

Sista dagen påbörjades framför Spendrups Stage som var absolut fullpackat och publiken blev helt vild när tonerna av introt "Transdimensional Revelation" ekade ut över publikhavet.

Ett taggat Lost Horizon ger oss b.l.a. "Pure", "Denial of Fate och kanonlåten "Welcome Back". Sångaren Daniel Heiman är outstanding och efter avslutande "Sworn in the Metal Wind" hungrar publiken efter mer.

Publikhavet innan Children of Bodom kliver upp på scen.

Efter inledande "Hate me" fick vi ett pärlband med låtar från deras magnum opus Hate Crew Deathroll b.l.a.  "Chokehold (Cocked 'n' Loaded)", "Sixpounder", "Angels Don´t Kill", 24/7 Needled och "Hate Crew Death Roll" ett obligatoriskt keyboard och gitarr duell blir det också och en riktigt grym spelning avslutas med "Downfall"
 

Det är packat framför SRF största scen när Nightwish kliver på

De öppnar med en av deras kanske bästa låtar någonsin tunga "Dark Chest of Wonders" och i  mäktiga "Wishmaster" är Tarjas röst är magnifik. När de spelar Megadeths "Symphony of Destruction" öppnar sig himmelen och det fullkomligt vräker ner regn, vikingar som vi är står vi kvar längst fram och när fantastiska "Stargazer" spelas lägger regnet på en växel till, vi står fortfarande kvar och får tunga "Slaying the Dreamer" till godo i ösregnet.In Flames slår till med ett mäktigt set med en bra avvägning av nytt och gammalt material. Bandet är riktigt på och det är den tusenhövdade publiken också, Alexi Laiho och Janne Wirman från Children of Bodom kliver upp mitt under spelningen och lägger finska flaggan på gitarristen Jesper Strömblads ansikte. Detta sköna inslag tillsammans med en rejäl pyroteknik eldar på den redan exalterade publiken ännu mera.


Nu var det dags för festivalens paradnummer enligt SRF ett återförenat Europe, publiken är taggad men vad är det som händer? framförandet är försiktigt, slött och oinspirerat, knappt något som kan kallas scenshow. Norum och Leven står som två fastfrusna statyer. Är det premiärnerver som spökar? När några av oss närmast somnat stående av det otroligt oinspirerade framträdandet beger vi oss till öltälten. Handen på hjärtat efter detta inser man att Nightwish borde varit headline och Europe borde spelat kl 20.00.

Access All Areas


Sommarens bok är här!  Access All Areas är din inblick bakom kulisserna på några av världens största hårdrocksband och den hårdrocks boom som exploderade på åttiotalet. Din guide är Anders Tengner (mest känd för gemene man som Sivert Öholms antagonist i debatt programmet Svar Direkt som debatterade bandet W.A.S.P.) som ung ville han starta svenska KISS Army men någon annan hann före, så han grundade The Runaways svenska fan club och det blev startskottet som gav han möjligheter och kontakter som b.l.a.resulterade i skribent jobb på Poster och Okej.
I Access All Areas får du b.l.a. möta megaband som KISS, Metallica, Judas Priest m.m. Boken innehåller en hel del opublicerade interjuver och bilder samt detaljerad historik om banden.Sweden Rock Festival 2003


När skymningen faller 5 juni 2003 lämnar vi huvudstaden bakom oss och beger oss genom ett mörkt Sverige hela vägen ner till Sweden Rock Festival. Under resans gång går det så kallade hårdrocks spelet varmt i bilstereon .Den 6 juni spelar mindre och ganska ointressanta band så det blir mest skivinhandling och rusdrycker, festivalen startar inte riktigt för än Kamelot tar scenen på lördagen.


Vi fick "Center Of The Universe","The Spell" och "Nights Of Arabia" till livs trots återkommande problem med sång micken.


Publikområdet framför Sweden stage var fullpackat när finska Sonata Arctica går på det bjuds på b.l.a."Kingdom for a heart", "Victoria's Secret", och "Full Moon".


En obehagligt ming liknande Geoff Tate inleder med ett fullständigt magplask med den fullkomligt menlösa låten "Open" och man står där och känner sig nästan skändad hur kan ett band som man älskat så gått ner sig till detta spektakel, men efter den oherhört trista "My Global Mind" kommer "NM 156" och man minns var kärleken kom ifrån. Detta följs av "Screaming In Digital" precis när man tror att det ska ta sig, kommer en räcka med mediokra låtar från deras senare värdelösa album. Precis när man är på väg därifrån slår de till med ett hitkavalkad av låtar från mästerverket operation mindcrime.


David Coverdale hade återförenat ormen och var sist ut denna dag inga av min favoritlåtar spelades som "Straight For The Heart" eller "Wings of the Storm" Men vi fick "Gimmie all your love" och "Still of the Night".


Vanessa Warwick från Mtv´s Headbanger Ball var gästkonferencier. Vid 22.00 tiden hopar sig de mörka regnmolnen runt festivalen. Det är smockfullt framför sweden stage publiken är i spänd förväntan och för att se ett band som inte gästat Sverige på 7 år, intromusiken går igång.


Anthrax fullkomligen exploderar med den stenhårda introlåten  "What Doesn´t Die" från utmärkta We´ve Come For You All Albumet. Publiken är med på noterna och Anthrax är taggade till tusen det är tight och välspelat de fullkomligen vräker fram b.l.a. "Madhouse", "Indians" och "Antisocial". En överväldigad Scott Ian säger att det har varit alldeles för länge sedan Anthrax spelade i Sverige och konstaterar skamset -If we only knew...


Twisted Sister var återförenade och avslutade festivalen. De öppnande med "What You Don't Know (Sure Can Hurt You)" och vi fick "Stay Hungry", "The Fire Still Burns" och "Burn In Hell". Det lät dock otight på sina ställen under showen. Det hela avslutades i regnet med ett fyrverkeri.

KISS WET WILD ROCKIN KRUISE


ÄR DU redo att invadera de sju haven tillsammans med KISS?

Du ser
en legendarisk show med KISS i en intim inomhus arena och en akustisk "Sail Away Concert" (ingen make-up!) för att hålla igång festen när fartyget lämnar hamn. Det slutar inte där det blir KISS-temakvällar,kostym tävlingar och mycket mer!

Kiss Army Fan Club medlemmar kommer att kunna boka först . Ju förr du bokar, desto bättre urval av hytter och du får en bättre plats under KISS konserten!

13-17 oktober, 2011

Torsdag - måndag

Segling från Miami till Half Moon Cay & Nassau,
Bahamas

I Biljettpriset ingår


 * tur och retur kryssning från Miami till Half Moon Cay & Nassau, Bahamas


 * Hytt för 4 nätter

 

 * All mat (restauranger & 24-timmars rumsservice)

 

 * alla alkoholfria / icke-kolsyrade drycker

 

 * KISS konserter, bland annat en akustiskt , Sail Away show på Lido Deck

 

 * Konserter från alla andra band ombord

 

 * KISS Q & A på Lido Deck

 

 * Foto med bandet (kommer att göras i grupper om 4-8)

 

 * Andra ombord aktiviteter, fester och temakvällar för alla 4 dagar och nätter

 * Tillgång till exklusiv KISS Kruise Merchandise

Fartyget har 2 pooler, 5 hot tubs, en vattenrutschbana, minigolf, konsertlokal/teater och ett överflöd av häftiga barer, casino med fullständig service, flertal musikställen och ett i världsklass spa-och fitnesscenter. Tillsammans med två matsalar, buffé, pizza Bar.


Tillbringa en dag den privata ön Half Moon Cay njuta av dess skönhet och lugn, ta ett stingrocks äventyr, eller en vilt besök i Half Moon Lagoon Aqua Park. Avsluta på de idylliska vita sandstränderna av Nassau.


The Carnival Destiny stoltserar med nästan 500 balkong hytter och sviter, stort utbud av matställen med ett fantastiskt urval av salonger och nattklubbar.

KISS KRUISE

KISS - DestroyerMästerverkens mästerverk det ultimata albumet som innehåller allt, från introt på "Detroit Rock City" där en person diskar och lyssnar på radionyheterna som rapporterar om ett Kiss-fan som kört ihjäl sig på väg till en Kiss-konsert.  Personen går till garaget, sätter sig i bilen, vrider om nyckeln och kör iväg till tonerna av "Rock And Roll All Nite" på bilstereon, sakta övergår låten till "Detroit Rock City"klassiska öppningsriff, låt texten beskriver bilfärden som slutar med en krasch som klingar in i party låten "King of the Nightime World" vidare till den ödestunga "God of Thunder" som tar oss vidare till den storslagna "Great Expectations" belarmad med med mäktiga körer, tills den otroligt underskattade "Flaming Youth" drar igång och när drivna "Sweet Pain" slutar lockar intro tonerna till den ultimata partylåten "Shout It Out Loud" efter partyt kommer balladen "Beth" som gav bandet "People's Choice Award 1977" albumet avslutas med anthem låten "Do You Love Me" som i slutet övergår i ett mäktigt körarrangemang.
Sweden Rock Festival 2002


I skymningen den 6 Juni 2002 lämnar vi Stockholm bakom oss för en färd genom ett mörkt Sverige ner till Sweden Rock Festival. Det hårdrocks spel som startade i bilen på förra resan har redan förfinas. Bilstereons cd växlare är full laddad med nya bland cds. Det blir allt svårare att gissa på rätt band, låt titel och att sätta betyg. Men desto intressantare då man ibland stiftar bekantskap med låtar och band som man inte kände till innan. På fredagen är det gratis inträde och endast mindre ganska okända band spelar, aftonen tillbringas i alkoholens tecken tillsammans med inhandlings raider mot skivförsäljarna.


Lugnet före stormen.


Ett strålande solsken bränner på duktigt när Doro inleder med "I Rule the Ruins" följt av den i hettan så passande "Burning the Witches", vi bjuds även på Doro´s suveräna cover på KISS låten "Only You" och när allsångsklassikern "All We Are" går igång blir publiken vild.


Doro var överraskad och överväldigad av den starka publikresponsen.


Vi träffade en mycket lycklig och trevlig Doro på signeringen.


Det blir ett pitstop vid langos vagnen och öl tältet. Sedan blir det att vandra runt på festivalen som osaliga andar i inväntan på mörkret.När mörket äntligen faller hörs  trumintrot på "Painkiller"


This is the.. paaiiinkiller...ekar ut över blekingenatten. Vi får en "Jawbreaker" och den suveräna "Resurrection" samt   killer låten "Into The Pit" som näst sista låt blir det  "You've Got Another Thing Comin'" .

Kl 12.00 på lördagen invaderar Meldrum scenen.

Det blir ett tufft set där sångerskan Moa dompterar publiken och Michelle 
lägger en tung riff matta uppbackad av Fridas bas.
Kvart över sex brölar Motorhead igång med "We Are Motorhead" deras bästa låt "Iron Fist" avverkas tidigt i setet. Vi bevittnar Mickey Dees trumsolo och spelningen avslutas med en annan Motorhead klassiker "Overkill"


Äntligen dags för det mkt underskattade svenska bandet Lost Horizon de spelar ett riktigt bra set  med b.l.a. "Heart of Storm" Daniel Heiman är en av Sveriges bästa sångare.


Med tunga Killing Ground från senaste albumet inleder Saxon konserten och inför "The Eagle Has Landed" vecklar ljusriggen ut sig som en massiv lysande örn. Sista låten blir det passande "Wheels of Steel" det är precis det vi ska ha hela vägen hem till Civilisationen.

Hidden Music Treasure 16
Warrior grundades i San Diego, Californien 1982 av gitarristerna Joe Floyd, Tommy Akashawa och sångaren Parramore McCarty. År 1984 spelade bandet in en 3-låtars demo, innehållande "Fighting For The Earth" som spelades flitigt på KMET radio och byggde upp ett intresse för bandet hos skivbolagen Warrior signade med MCA records och Richard Bransons Virgin/10 Records i Europa. "Fighting For The Earth" släpptes 1985 även om det inte blev en stor kommersiell framgång så blev bandets futuristiska metal en omedelbar favorit bland de mest inbitna hårdrockfansen. En kort resa till Storbritanninen samma år uppträde Warrior på legendariska Marquee Club London och gjorde ett exklusivt framträdande på Channel 4:s populära ECT program där bandet framförde "Fighting For The Earth" pch "Defenders of Creation". Warriors scenkläder designades av samma person som gjorde kostymerna till Star Trek. Warrior fick även öppna för Iron Maiden på deras legendarisk World Slavery Tour.

Problem med skivbolaget och interna stridigheter i bandet gjorde att Warrior splittrades  1987. 1991 startade Joe Floyd och Parramore McCarty upp bandet igen med en annan sättning. Grunge dominerade i U.S.A. men det lilla oberoende tyska bolaget Dream Circle signade bandet och släppte albumet "Ancient Future"1998 och bandet bjöds in till Wacken festival. 2001 återvände Warrior med den mkt underskattade kanon skivan "The Code of  Life" denna gång med Rob Rock på sång "We Are One" skrevs tillsammans med självaste Bruce Dickinsson Iron Maiden. Trots att albumet mötes av mycket bra recensionerna så blev det inga livespelningar eller turner. Rob Rock satsade på sin solokarriär så en ny sångare behövdes för "The Wars Of Gods And Men"2004 så Krokus sångare Marc Storace flögs in till Los Angeles för sångpålägg.Under 2008 återförenades Warrior med original sångaren Parramore McCarty. Bandet spelade sin första live show i nästan ett decennium i april 2008 i San Diego och tillkännagav planer på ett nytt studioalbum som ännu inte har förverkligats. Warrior albumen kan vara svåra att hitta men förtjänar en plats i din skivsamling speciellt "Fighting For the Earth" och "The Code of Life" provaTradera, Ebay och Amazon.com.


Sweden Rock Festival 2000


När mörkret faller fredagen 9 juni 2000 taxar vi sakta ut från den kungliga hufvudstaden, många mil ska avverkas genom ett mörkt Sverige. Innan vi når den gudsförgätna platsen där King Diamond, Yngwie Malmsteen, Alice Cooper och Running Wild ska möta oss. Under bilresans gång skapas ett slags hårdrocks spel med hjälp av bilstereons cd spelare där det ska gissas band, låt titel och ges ett betyg. Många cd skivor med kända/obskyra akter avverkas med både bra/dåliga betyg och många humorfyllda gissningar.

 
Detta var synen som mötte oss när vi kom till SRF på morgonen hårdrockare på grönbete.


Saxon öppnade med tunga "Metalhead" vi bjöds även på "Conquistador" från samma album och titelspåret från "Dogs of War" tillsammans med de suveräna klassikerna "747 (Strangers In The Night)", "Princess Of The Night" och "Crusader".

Under festivalens gång blev langos vagnen vår naturliga mötesplats.Här har vännerna lämnat mig sovandes men som tur av väcktes jag av Alice Coopers intro.


Nu var det äntligen dags för Alice Cooper som hade premiär på sin nya spektakulära scenshow med Frankenstein-maskin, guillotine och de berömda konfettiballongerna. Alice Cooper öppnande stenhårt med den tunga kanonlåten "Brutal Planet" och fortsatte med ett pärlband med hits och klassiker som "Go To Hell" "Dead Babies" o.s.v.


Efter Alice var det dags för ett långt depåstop i öl tältet för att fylla på innan gitarrguden kallar.


"Rising Force"  introt går igång och den supertända gitarrfantomen stormar ut på scenen och leverar gitarrkaskad efter gitarrkaskad som följts av låtar som  "As above, so below", "Far beyond the sun" och "I am viking" blandat med gitarsolon och ett avbrott då sångaren Mark Boals framför "Nessun Dorma" det hela avslutas med den ultimata Yngwie låten "I´ll see the light tonight"


Dio öppnar med "Sunset Superman" och bjuder på underskattade låtar som "One night in the city" efter ett set på nästan två timmar avslutas det hela med personliga favoriten hymnen "We Rock" och det avslutar Sweden Rock Festivals första dag.Ett åskväder drog förbi på natten. Men solen tittade fram igen på morgonen.


Nu var det dags för den första Running Wild spelningen någonsin i Sverige och den enda skulle det visa sig. Running Wild har med sig en rejäl show med eld och rökmaskiner som gör mkt speciella rökpelare och de bjuder på låtar från bandets låtskatt som "Raise Your Fist", "Riding the Wind","Under Jolly Roger" extra nummer blir "Conquistadores" och "Bad to the Bone".


Med "Welcome Home" började den danska konungen sprida sitt mörka evangelium över festivalen. "The Invisible guests" följer och den live tunga "Eye of the Witch" frälser de oinvigda. Konungen är på ovanligt gott humör och verkar nästan överraskad av publiken starka respons. Han tackar publiken flera gånger mellan låtarna och gör en gest med handen mot hjärtat.


Sweden Rock Festival 2000 avslutas för min del med klaviatur virtuoset Jens Johanssons Stratovarius som bombarderar oss med "Phoenix", "Speed of light" och avslutar med "Black Diamond"

RSS 2.0