Sweden Rock Festival 2004


9 Juni 2004 lämnar vi Stockholm bakom oss och sätter Sweden Rock Festival som mål. Hårdrocks spelet drar igång direkt det är många grupper och låtar som det ska gissas på och betygsättas innan vi landar på SRF. Sleeping beauty i baksätet trodde hon skulle slippa vara med eftersom hon inte har körkort och inte behöver vara en av chafförerna. If your in the car your are in the game fick hon erfara. Många timmar och låtar senare landade vi på godset där skulle bo efter en kort sömn så gav vi oss iväg till SRF i god tid för att hinna se Entombed. Men vad möter oss när vi kommer fram?


En kilometerlång kö för att hämta ut festival armbanden ?


Här är en bild på de som är ansvariga för utlämningen av festivalarmbanden. De skrattar för att vi fick stå i kö i timmar och för att vi missade Entombed. we're not in Stockholm any more. ...


Vi såg delar av Helloweens spelning som var sådär p.g.a. av låtvalet endast en låt från albumet Dark Ride? Nu började den nervösa väntan på ett av mina absoluta favoritband som precis har återförenas. Mörkret gjorde sitt intrång nu var det bara minuter innan de stod där. Kände ryssningar längs ryggraden när "Hellion" ekade ut över festivalen. 


De bombaderade oss med "Metal Gods" "The Sentinel" och tog med oss på "Turbo Lover" setet avslutades med en stenhård "Painkiller" och natten avslutades med "You Got Another Thing Coming"

Dag 2 började på riktigt när Testament gick upp på scenen och levererade krossen "D.N.R."

fantastiska "Low" tar vid och det skjuts skarpt med "Into the Pit""Electric Crown" och de välter scenen med "Dog Faced Gods"

21.45 är det dags för festivalens överaskning ett oherhört vitalt Exodus levererar ett kanonset.

Det är fullt ställ i publikhavet framför Exodus när "Piranha" framförs och publiken blir ännu galnare när "Toxic Waltz""The Tempo of the damned" och "Strike of the Beast" spelas.


Vi såg några låtar med Scorpions men eftersom materialet som framfördes var till huvudelen från deras senare alster gick vi efter ett par låtar.

Sista dagen påbörjades framför Spendrups Stage som var absolut fullpackat och publiken blev helt vild när tonerna av introt "Transdimensional Revelation" ekade ut över publikhavet.

Ett taggat Lost Horizon ger oss b.l.a. "Pure", "Denial of Fate och kanonlåten "Welcome Back". Sångaren Daniel Heiman är outstanding och efter avslutande "Sworn in the Metal Wind" hungrar publiken efter mer.

Publikhavet innan Children of Bodom kliver upp på scen.

Efter inledande "Hate me" fick vi ett pärlband med låtar från deras magnum opus Hate Crew Deathroll b.l.a.  "Chokehold (Cocked 'n' Loaded)", "Sixpounder", "Angels Don´t Kill", 24/7 Needled och "Hate Crew Death Roll" ett obligatoriskt keyboard och gitarr duell blir det också och en riktigt grym spelning avslutas med "Downfall"
 

Det är packat framför SRF största scen när Nightwish kliver på

De öppnar med en av deras kanske bästa låtar någonsin tunga "Dark Chest of Wonders" och i  mäktiga "Wishmaster" är Tarjas röst är magnifik. När de spelar Megadeths "Symphony of Destruction" öppnar sig himmelen och det fullkomligt vräker ner regn, vikingar som vi är står vi kvar längst fram och när fantastiska "Stargazer" spelas lägger regnet på en växel till, vi står fortfarande kvar och får tunga "Slaying the Dreamer" till godo i ösregnet.In Flames slår till med ett mäktigt set med en bra avvägning av nytt och gammalt material. Bandet är riktigt på och det är den tusenhövdade publiken också, Alexi Laiho och Janne Wirman från Children of Bodom kliver upp mitt under spelningen och lägger finska flaggan på gitarristen Jesper Strömblads ansikte. Detta sköna inslag tillsammans med en rejäl pyroteknik eldar på den redan exalterade publiken ännu mera.


Nu var det dags för festivalens paradnummer enligt SRF ett återförenat Europe, publiken är taggad men vad är det som händer? framförandet är försiktigt, slött och oinspirerat, knappt något som kan kallas scenshow. Norum och Leven står som två fastfrusna statyer. Är det premiärnerver som spökar? När några av oss närmast somnat stående av det otroligt oinspirerade framträdandet beger vi oss till öltälten. Handen på hjärtat efter detta inser man att Nightwish borde varit headline och Europe borde spelat kl 20.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0