Hidden Music Treasure 14




Gitarristen Geoff Thorpe flyttar från Hawaii till Santa Rosa, Kalifornien 1979 för att utveckla sin musikaliska karriär. Utan att ha en enda bandmedlem trycker han upp massor av visitkort med bandnamnet Vicious Rumors på som han delar ut på alla konserter och rockklubbar han besöker, ett intresse skapas för Vicious Rumors och bandmedlemmar ansluter. 1980 spelar Vicious Rumours på Metal Mondays på "The Old Waldorf" San Francisco tillsammans med Motley Crue, Laaz Rockit,Metallica och Exodus.1986 kommer debutalbumet "Soldiers of the Night" som blir månadens album i tysk och holländsk metalpress. På albumet spelar Vinnie Moore inför arbetet med andra albumet "Digital Dictator" hoppar han och sångaren av in kommer sångaren Carl Albert.


De två albumen som släpptes på Sharpnel Records genererar intresse från de större skivbolagen och Vicious Rumors skriver på för Atlantic Records och släpper det självbetitlade albumet 1990. De börjar turnera i U.S.A och Europa, på Dynamo Open Air Festival i Holland spelar de inför 25.000 fans. Bandets första video "Don't Wait for Me roterar stadigt på Headbangers Ball Mtv. Musikvideon "Children" från albumet "Welcome To the Ball"1991 genererar intresse på Mtv även utanför Headbanger Ball och visas stadigt dygnet runt.



1992 får Geoff Thorpe diagnosen karpaltunnelsyndrom, en sjukdom som orsakas av ständiga repetitiva rörelser i händer och handleder. Geoff genomgår kirurgi på båda händerna för att rätta till detta problem. I den traditionella VR anda, beslutar bandet för att invänta Geoff's  läkningsperiod för att se om operationen lyckades. Trots att bandet hade beslutat att vänta, gjorde Atlantic Records inte det och bestämde sig för att sparka bandet.1995 omkommer sångaren Carl Albert i en bilolycka.



Vicious Rumors kommer uppträda på "Keep It True Festival" i Tyskland den 11 April 2011 med en "Hyllning till Carl Albert" med Carl Alberts son Kevin på sång.

Vicious Rumors nya album "Razorback Killers" kommer nu i mars


Kommentarer
Postat av: Mary Raven

Älskar dessa inlägg!!

2011-03-13 @ 02:13:05
URL: http://maryraven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0