Hidden Music Treasure 10

SANCTUARY

Bandet grundades 1985 i Seattle, U.S.A. året efter kom första demon som mottogs väldigt väl. Dave Mustaine (Megadeth) upptäckte bandet och blev producent på deras debut album "Refuge Denied". En turne´ följde tillsammans med Warlock och Megadeth.



Efter turnen begav sig bandet åter till studion för att spela in uppföljaren "Into The Mirror Black". En musikvideo till låten "Future Tense" spelades in och en turne´ med Forbidden och Death Angel följde. I slutet på turnen hoppar Sean Blosi av och ersätts av Jeff Loomis (Nevermore)



Kort därefter kom påtryckningar av skivbolaget att bandet skulle ändra musikstilen mer åt den rådande Grunge stilen som då dominerade marknaden. Efter interna stridigheter inom bandet om den framtida musikaliska inriktningen laddes bandet ner. Sångaren Warrel Dane, bassisten Jim Sheppard och gitarristen Jeff Loomis bildade bandet Nevermore. Ta en tidsresa och klicka på "Future Tense" videon nedan från 1990.



2010 meddelar sångaren Warrel Dane att Santuary har återbildats, spelningar är inbokade och bandet ska in i studion för att göra ett nytt album.

Kommentarer
Postat av: Mary Raven

Älskar både Sanctuary och Nevermore! Det är synd att de inte gjorde några skivor till med Sanctuary bara... Så jävla kul att höra att startat upp bandet igen!!!

2010-10-13 @ 11:17:51
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Allamagoosalum

Jösses! Jag har Into The Mirror Black på vinyl. Jag köpte skivan på den tiden när man kunde stå och bläddra i skivbackar och köpa skivor bara för att de hade tuffa omslag. Det här var ett sånt köp. Och ett lyckat sådant.

2010-12-30 @ 18:21:12
URL: http://allamagoosalum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0