Disturbed

Chicago 1995 svarar David Draiman på en annons där ett band vid namn Brawl söker en sångare.Gitarristen Dan Donegan minns att han blev väldigt imponerad av David Draimans sång men ville inte visa det och sa ett bandet återkommer. Men alla i bandet var överens och David Draiman anställdes som sångare, ett namnbyte till Disturbed följde. Efter flertalet demos signade bandet med Giant Records och år 2000 kom debuten "The Sickness" som sköt up som en raket på billboardlistan albumet sålde sammanlagt fyra miljoner.



17, September 2002 kom efterföljaren "Believe" som debuterade som nummer 1 på billboard och bandet gav sig ut på en mycket lyckad sejour på Ozzfest. Efter att tillbringat en stor del av 2005 i studion kom bandets tredje album "Ten Thousand Fists"som också debuterade på billboards första plats skivan innehöll monster hitsen "Stricken" och "Guarded".



Den 3 Juni 2008 blev bandets "Indestructible" deras tredje raka album etta på billboard. De begav sig ut på Mayhem Tour tillsammans med Mastodon och Slipknot. Den 31 Augusti i år gick Disturbeds nya album "Asylum" rakt in på billboards första plats. En video till "Another Way Die" har haft premiär och just nu är låten "The Infection" den personliga favoriten.



Se musicvideon till "Another Day To Die"


Kommentarer
Postat av: Mary Raven

Älskar Disturbed! Intressant att läsa om hur de startade. Jäklar att de hittade en sån sångare på en annons. Coolt!

2010-10-13 @ 11:15:33
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Anonym

Riktigt bra skiva !!!

2010-11-08 @ 21:57:01
URL: http://chamberofhorror.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0