King Diamond part 1

Välkommen in i King Diamonds värld! King Diamond är ett unikt band, inget band i världen som låter som King Diamond mycket tack vare King Diamonds fantastiska röst som spänner över flera oktaver, i en låt kan King Diamond t.e.x. porträttera flera olika personer och använda en unik röst för varje person.Musiken är metal med komplexa låtuppbyggnader där stämmningfulla melodier sakta smyger sig in i ditt undermedvetna. Albumen är ofta koncept album där historien kan gå genom flera album t.e.x. "Them"-"Conspiracy" "Abigail"-"Abigail"2.



Seriösa skivsamlare äger givetvis hans verk på cd eller lp. Att bara ha en musikfil på datorn eller en nedbränd cd gör att man förlorar 50% av upplevelsen och helheten. Genom att äga en orginal cd/lp har du tillgång till helhetskonceptet, den mystika omslagkonsten som hör i ihop med konceptet. Att öppna ett King Diamond texthäfte och läsa lyriken samtidigt som du lyssnar på låtarna öppnar en fantastisk värld i ditt inre där personerna och historierna kommer till liv.



King Diamond tillsammans med Hank Sherman och Michael Denner bildade legendariska  Mercyful Fate i Köpenhamn, Danmark 1981 efter två nu klassiska metal album "Melissa" 1983 och "Don´t Break the Oath"1984 (Seperat inlägg finns med Mercyful Fate ).Arbetet påbörjades för album tre då interna stridigheter angående bandets musikaliska inriktning fick bandet att splittras, bandet delades upp i två band FATE som spelade dåtidens melodiösa hårdrock och King Diamond som  fortsatte i Mercyful Fate´s fotspår men med¨mera komplexa och mer intrikata låtar. 1996 kom King Diamonds debut "Fatal Portrait" första halvan av albumet från "The Candle" till "Dressed In White" tillsammans med avslutningslåten "Haunted" blev King Diamond första koncepthistoria.



"We are gathered here tonight, to lay to rest Abigail LaFey,whom we now know was first born dead on The 7th Day of July 1777" Så inleds mästerverket och koncept albumet "Abigail"(1987) där King Diamond tar musiken och lyriken till ytterligare nya höjder. 1988 står jorderäkningen på när King Diamond släpper sitt magnum opus "THEM" ett av de bästa album som någonsin spelats in. Du tror mig inte?  klicka på play här nedan och ditt liv kommer aldrig bli sig likt igen.



Ibland går drömmar i uppfyllelse, när man hört makalösa "THEM" så vill man ha mer och det får man på uppföljaren "Conspiracy"1989 där historien som påbörjades på "THEM" fortsätter. På 1990 års "The Eye" är delar av texterna baserade på sanna historiska händelser som skedde under den Franska inkvisitionen 1450-1670.



King Diamond part II

Kommentarer
Postat av: Nelle

Sv: hahaha tack och fotografen är min roomie med min trasiga gammkamera som inte går att ställa in skärpa blixt osv eftersom dsplayen lagt av ganska tråkigt att inte ha en fungerande kamera faktiskt haha

2011-01-29 @ 18:52:12
URL: http:// nellebosa.blogg.se/
Postat av: Placebohoe

Jag ska nog se den först innan jag köper den isåfall :) King Diamond var ett tag sen jag hörde, men dem hade en hel del bra låtar :)

2011-01-29 @ 22:00:19
URL: http://placebohoe.blogg.se/
Postat av: Flickvall

Åh, king diamond, brings back memories. Lyssna mycket på när jag vart 15år, får mig att undra varför jag inte gör det längre dock.. O_o MOT PIRATE BAY!

2011-01-30 @ 08:50:36
URL: http://flickvall.blogg.se/
Postat av: Annely

SV: Självklart är den bokad och klar som det obotliga CoB-fanet jag faktiskt är! ;)



Ja, där har du helt rätt! Synd att man inte har obegränsat med pengar bara, det hade varit nåt! Haha.

2011-01-30 @ 19:44:46
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/
Postat av: Micke

King Diamond är cool! :-)



sv:

Jag kan bara hålla med dig! Men jag gillade klippet så därför föll valet på Zakk den här gången. :-)

2011-01-30 @ 21:32:05
URL: http://loveliferockblogg.se
Postat av: Fred

Sv: Ha ha, ingen aning men jag har den på VHS nånstans...

2011-01-31 @ 09:31:48
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/
Postat av: Hanks

ja jävligt nice!! och nu sitter den fast på skinnpajen också! ännu bättre! :D

2011-01-31 @ 11:48:26
URL: http://lifeisahighway.blogg.se/
Postat av: Last Exit

Long live the King!



SV. Haha! Helt klart! Riktigt, riktigt bra! Som sagt kvinnor är konstiga och hade man förstått dem hade man kunnat blir miljardär... Män fattar sig inte på kvinnor - kvinnor fattar inte sig på män eller kvinnor...

2011-01-31 @ 13:25:52
URL: http://lastexittonowhere.blogg.se/
Postat av: Vanadesse.

haha ja smaken är verkligen som baken. aitingen är folk onöjda eller jävligt nöjda. jag gillar ju mer 80's ala WASP, Bon Jovi, Mötley etc och därför är jag inte jättenöjd. men visst ozzy, whitesnake och så vidare är ju min smak så jag får väl sluta gnälla ^^

2011-01-31 @ 18:02:08
URL: http://vanadesse.blogg.se/
Postat av: Lina

Herre min alien! Jag fick en hjärtinfarkt när jag klickade in mig på din blogg och det bara började väsnas. Du vet att man kan ställa in videorna från Dailymotion på att inte starta av sig själva va? För det är rätt så irriterade när de drar igång utan att man är förberedd är jag rädd.



Jag du, Action fyllda Sci-fi serier. Det står helt still i huvudet på mig då jag vill ha lite romantik i mina sci-fi serier med. Jag kan ju iaf säga att du inte ska se Farscape då, det är mycket pang pang men även mycket kärlek. Vissa avsnitt av Stargate serierna är ju rätt action laddade och Firefly går hem hos de flesta.

2011-02-01 @ 00:57:20
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Postat av: Cicci

Sv: Ja! Hoppas att den är grym!

2011-02-01 @ 13:35:30
URL: http://ciixx.blogg.se/
Postat av: Lina

SV: Tyvärr så finns det inte så många renodlade action/sci-fi serier utan de flesta tar in lite romantik. Nu har jag sett långt ifrån alla och jag har inte ens sett alla jag äger.

2011-02-02 @ 21:12:58
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Postat av: Susanna

Aye! King Diamond är det bästa jag vet.

2011-02-04 @ 21:01:34
URL: http://soulcollector.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag fastnade för Mercyful Fate omedelbart, men King Diamond har det varit lite trögare med, så det är mer inlyssning som gäller. Jag är inget större fan av den mängd falsettsång som ingår, men skam den som ger sig^^

2014-02-01 @ 14:53:55
URL: http://ingollumscave.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0