The Shield

The Shield är en amerikansk kriminalserie som utspelar sig Los Angeles där vi får följa ”Vic Mackey” och hans Strike Team som inte skyr några medel för att få fram sin version av rättvisa. Serien är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i polisdistriktet Rampart i Los Angeles.


The Shield är en tv-serie som går på knock direkt med ett högt skruvat tempo, lysande manus och bra skådespelarprestationer. Glenn Close och Forest Whitaker dyker upp i de olika säsongerna.



”Vic Mackey”  Michael  Chiklis första genombrott var huvudrollen i tv-serien ”Scali” (The Commish )som den knubbiga snälla polischefen. När serien lades ner stod Chiklis arbetslös och beslutade sig med fruns hjälp att ändra image. Han rakade av sig håret och tillbringade 6 månader med en stenhård omfattande träningsregim.
Han dök upp på auditionen för The Shield och tog hem huvudrollen. 2002 vann han både Emmy och Golden Globe för bästa manliga huvudroll i en tv-serie. Hans egen dotter Autumn spelar även hans dotter Cassidy i The Shield.

Har precis sett den gastkramande säsong 6 och väntar med spänning på den avslutande säsong 7. The Shield är i mitt tycke bland de absolut bästa polis  tv-serier som gjorts.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0