Sweden Rock Festival 2003


När skymningen faller 5 juni 2003 lämnar vi huvudstaden bakom oss och beger oss genom ett mörkt Sverige hela vägen ner till Sweden Rock Festival. Under resans gång går det så kallade hårdrocks spelet varmt i bilstereon .Den 6 juni spelar mindre och ganska ointressanta band så det blir mest skivinhandling och rusdrycker, festivalen startar inte riktigt för än Kamelot tar scenen på lördagen.


Vi fick "Center Of The Universe","The Spell" och "Nights Of Arabia" till livs trots återkommande problem med sång micken.


Publikområdet framför Sweden stage var fullpackat när finska Sonata Arctica går på det bjuds på b.l.a."Kingdom for a heart", "Victoria's Secret", och "Full Moon".


En obehagligt ming liknande Geoff Tate inleder med ett fullständigt magplask med den fullkomligt menlösa låten "Open" och man står där och känner sig nästan skändad hur kan ett band som man älskat så gått ner sig till detta spektakel, men efter den oherhört trista "My Global Mind" kommer "NM 156" och man minns var kärleken kom ifrån. Detta följs av "Screaming In Digital" precis när man tror att det ska ta sig, kommer en räcka med mediokra låtar från deras senare värdelösa album. Precis när man är på väg därifrån slår de till med ett hitkavalkad av låtar från mästerverket operation mindcrime.


David Coverdale hade återförenat ormen och var sist ut denna dag inga av min favoritlåtar spelades som "Straight For The Heart" eller "Wings of the Storm" Men vi fick "Gimmie all your love" och "Still of the Night".


Vanessa Warwick från Mtv´s Headbanger Ball var gästkonferencier. Vid 22.00 tiden hopar sig de mörka regnmolnen runt festivalen. Det är smockfullt framför sweden stage publiken är i spänd förväntan och för att se ett band som inte gästat Sverige på 7 år, intromusiken går igång.


Anthrax fullkomligen exploderar med den stenhårda introlåten  "What Doesn´t Die" från utmärkta We´ve Come For You All Albumet. Publiken är med på noterna och Anthrax är taggade till tusen det är tight och välspelat de fullkomligen vräker fram b.l.a. "Madhouse", "Indians" och "Antisocial". En överväldigad Scott Ian säger att det har varit alldeles för länge sedan Anthrax spelade i Sverige och konstaterar skamset -If we only knew...


Twisted Sister var återförenade och avslutade festivalen. De öppnande med "What You Don't Know (Sure Can Hurt You)" och vi fick "Stay Hungry", "The Fire Still Burns" och "Burn In Hell". Det lät dock otight på sina ställen under showen. Det hela avslutades i regnet med ett fyrverkeri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0