Sweden Rock Festival 2008


Efter att i nattetid avverkat de många milen från den kungliga huvudstaden till SRF. Var
det dags att kliva in på festivalen.


Festivalen började på riktigt när Testament klev upp på scen och levererade "Low"
"Souls of Black" och "D.N.R. efter Testament får jag med hjälp av en blandning av hot
och tjat alla i de högst motvilliga sällskapet att följa med mig för att se ett fantastiskt
band de aldrig hört talas om. Som orättvist hamnat i hoppa jämnfota metal facket.
När vi kommer fram till den största scenen är det ytterst glest befolkat framför scenen
innan deras framträdande, uppenbart är att fler har missat eller underskattat detta
band vi sätter oss i gräset precis framför kravall staketet när introt drar igång ser
jag hur delar av sällskapets ögon spärras upp...


In kommer Hannibal Lector i egenskap av David Draiman sångare i Disturbed. De går på knock direkt med passande "Perfect Insanity" den fantastiska "Liberate" får det ständigt växande publikhavet på fötter. Framträdandet är proffesionellt allt sitter där det ska det är tight och välspelat.Fler och fler festivalbesökare dras mot scenen och Disturbed går för game set match med avslutande trojkan "Inside The Fire", "Stricken" och "Down With The Sickness"

Efter att Disturbed dominerat tillställningen var det dags för förfriskningar och langos innan prästen kommer på besök.


När den årliga tuppluren vid langos vagnen var avklarad och mörkret
fallit över Sweden Rock Festival kallade prästen på bikt.


Prästen inleder med "Prophecy" från magplasket Nostradamus. Trots en skakig sånginsats blir jag överlycklig när vi får "Between The Hammer And The Anvil" och "Hell Patrol". Det vill inte riktigt lossna för Priest denna gång på SRF det känns segt och trött i vissa partier.


På fredagen var det äntligen dags för the "alien visitor from the planet Jendell" och den största anledningen till att jag åkte till SRF 2008


Det var packat framför SRF största scen när Ace Frehley kliver på trots att det bara är eftermiddag. "Rip It Out" drar igång festen och elaka "Parasite"fortsätter den,"Snowblind" följer som går in i "I Want You", "Rock Soldier" trummar fram sitt budskap med den självbiografiska låttexten "Breakout" tillängnas Eric Carr efter "Into the Void" blir det den absolut fantastiska "Strange Ways" back in the "New York Groove" får med hela publikhavet och gitarren ryker i oförglömliga "Shock Me"

Som man väntat och längtat på att få höra otroliga "Rocket Ride" live. Det hela avslutas med ett pärlband av KISS låtar men ingen "Talk To Me"?


Nu var det dags för Carcass återförening här måste ljudkillen somnat/svimmat för ljudet var under all kritik. Men redan som andra låt fick vi "Buried Dreams" från deras magnum opus "Heartwork" en blodig Corporal Jigsore Quandary" serverades också.



På lördagen var det äntligen dags för Ratt men vilken märklig öppning nästan helt okända låtar för den stora massan och det lossnade inte riktigt förrän de spelade"Back For More" sedan radades hitsen upp "Wanted Man""Lay It Down","You´re In Love"och underskattade "City To City".


Över 20 minuter försenade klev Poison på scenen inför en publik som bestod av ovanligt många tjejer. De öppnade med "Look What The Cat Dragged In" och fortsatte med b.l.a."Ride The Wind" några menlösa covers senare var det dags för "Unskinny Bop", Every Rose Has Is Thorn", "Fallen Angel" i avslutande "Nothin´But A Good Time" briserade confetti bomberna.


Kommentarer
Postat av: Fred

Testament... Fan va ont det gör att missa detta...

2011-06-17 @ 00:30:54
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0