Maiden och BIG 4


På fredagsförmiddagen lämnade vi den kungliga hufvudstaden och begav oss mot Sveriges baksida. Med gott humör och med en ipod som slumpmässigt valde bland de tusentals hårdrockslåtarna var det intressant och se vilka låtar ipoden valde åt oss. Dagsformen och stämningen gjorde att vissa låtar stod ut mera  b.l.a. KISS snabba "I Had Enough (Into The Fire)" och när Metallicas "Sad But True" kom trodde jag att H skulle riva bilinredningen men resans vinnare blev Megadeths "Rust In Peace...Polaris" den satt perfekt.


När vi kom fram till vårat hotell var det redan kväll. Vi bodde på våning 17 i det högsta tornet. Vi hade kommit fram ännu tidigare om inte den fantastiska personalen på laxås burger king tagit 35 minuter på sig för att få fram våran mat och som grädde på moset var maten inte ens färdiglagad när vi fick den.


Då det var kort om tid  innan Maiden skulle börja så beställde vi öl och mkt goda räkmackor
genom roomservice.


Norge och Finland fick Alice Cooper som förband vi fick Sabaton och buskis mellansnack.


Maiden öppnade med någon utdragen intro/låt sedan spelade de magplasket "El Durado" när "2 Minutes To Midnight" framfördes gick humöret upp för att redan vid nästa trojka låtar gå ner igen många på sittplats började skruva på sig och knappa på sina mobiler under tiden trots Bruce otaliga försök att få igång publiken med sina - Scream For Me....Gothenburg.När intro tonerna till "The Trooper" spelades ställde sig alla upp på sittplats och konserten började på allvar trycket höll sig till nästa låt "Wicker Man"för att sjunka till de efterföljande nya halvballad låtarna. Någonstans här vill jag minnas att det var dags för Bruces sedvanliga fiskning av allsång och applåder i mer än 5 minuter ska publiken skrika Maiden e.t.c. det hela ska förefalla spontant men jag har sett Bruce göra detta många gånger förr och det hela blir bara tröttsamt. Spela en bra låt istället så slipper de fiska applåder och allsång."The Evil That Men Do" inleder de 5 avslutande klassikerna.


Jag bad till gudarna att kermit Eddie skulle äta upp sprattel pajasen Janick Gers.


Våran utsikt från hotellets goda frukost buffe´

Lördagen ägnades åt att utforska GBG vi hamnade b.l.a. på Bengans skivaffär i ett suspekt område med många vinddrivna existenser. Ett i värmen svalkande bio besök hanns med samt många timmars musik diskussioner b.l.a.om Def Leppards "Pyromania" och morgondagens önske setlists där b.l.a. Megadeths "She Wolf" och "Return To Hangar" omtalades.


Nu var det dags för dagen D vi började med en promenad förbi merhandise stånden utanför Ullevi. När jag kom fram i kön visade det sig att den Metallica t-shirt jag ville köpa inte tillverkas i x-l och en large tröja sitter som en kondom på mig om jag ens får på den.

Så det blev en Anthrax "Zombie Outbreak Areas 2011" x-l med denna informativa ryggtavla med det snygga "Fight´Em Til´You Can´t" omslaget som framsida.



Publiken är laddad först ut är Anthrax som öppnar med "Caught In A Mosh" och gör en strålande version av "Antisocial" vikarie för Scott Ian är Andreas Kisser (Sepultura) och de spelar en bit ut Sepulturas "Refuse/Resist" sedan följer "Indians" och nya "Fight´Em´Til You Can´t" samt "Only" ett imponerande framträdande av Anthrax.

Vikarie Andreas Kisser (Sepultura)


Nu var det dags för Megadeth vars öppningslåt "Trust" var mkt förbryllande varför öppna med denna ganska trista låt på BIG 4. När Megadeth har hårda låtklassiker i sin katalog som kan slita huvudet av publiken. Sömngången fortsatte med "In My Darkest Hour" Dave Mustaines röst hade inte en av sina bättre dagar. Men när "Hangar 18" drog igång vaknade publiken "Symphony of Destruction" fick hela Ullevi på fötter och avslutande "Holy Wars.. Punishment Due" fick publiken att hungra efter mer i det märkligt mkt korta setet.Megadeth fick godkänt trots det märkliga låtvalet och mediokra sången men det bländade till ibland.


SVT sände hela BIG 4 live och hade uselt mellansnack mellan banden.

 
Ett taggat Slayer med vikarie Gary Holt (Exodus) straffade publiken hårt med "War Ensemble" och avslutande "South of Heaven", "Raining Blood" och "Angel of Death" höll kvar det stenhårda greppet. Slayer gjorde riktigt bra ifrån sig trots att de inte spelade "Seasons In The Abyss"

När tonerna till "Ecstacy Of Gold" klingar ut över Ullevi ställer sig alla upp på hela Ullevi

Publikvrålet nästan överröstar Metallica på inledningslåten "Hit The Lights" redan som tredje låt får vi smaka på mäktiga "Shortest Straw" publiken exploderar när "Ride The Lightning" riffen drar igång. Allsången på "Memory Remains" är öronbedövande. Vilken konsert James är på topp och helheten golvar publiken. Vi bjuds på fantastiska "Call of Ktulu" innan scenen exploderar sönder i introt till "One" efter urladdningen "One" laddar Metallica om med "For Whom The Bells Toll" innan konsertens absoluta zenit "Blackened" krossar oss.Efter ett jam med medlemmarna från Anthrax och Megadeth trycker Metallica gasen i botten igen och kör över oss med "Damage Inc" och "Creeping Death"

Kommentarer
Postat av: Spinningblack

Måste varit en fantastisk helg! Själv såg jag Maiden på plats och Big 4 på Tv. Metallicas spelning var riktigt bra och Slayer krossar ju allt. Anthrax tyckte jag var okej. Megadeth ganska tråkiga tyvärr.

2011-07-11 @ 22:28:17
URL: http://Spinningblack.blogspot.com
Postat av: Mary

Grym recension!! \m/

2011-07-12 @ 18:36:11
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Chief Rebel Angel

Fantastiska bilder.

Ett mycket bra inlägg. Tummen upp, som det skulle blivit på "facebookiska".

Har du förresten funderat på att sommarens bästa festival för landets rockera verkar ha varit...ingen riktigt festival, utan den där helgen i Göteborg?

Tokmiss av Metal Town att flytta utanför stan, helt enkelt. De skulle fasen ha flyttat in på Ullevi!!

2011-07-17 @ 20:02:05
URL: http://Metalyze.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0