Mustaine - A Life In Metal-


Då Megadeth tillhör ett av mina absoluta favoritband så var boken till sommarläsningen inget svårt val. Efter att varit med från starten och troget gått och inhandlat albumen när de kom ut (japp RISK också) var det mkt intressant att läsa spelet bakom kulisserna. Det är en gripande historia vi får följa där Dave som yngst i en syskonskara får möta religiös fanatism och ett ständigt flyttande med familjen undan sin alkoholiserade far. Brytpunkten kommer när han som mkt ung upptäcker att han har en fallenhet för musik och gitarr i synnerhet. Han tar sitt livs beslut  när han som tonåring bevittnar en KISS konsert med sin favorit Ace Frehley och ser hur tjejer som  ser ut som cheerleaders för Dallas Cowboys fullständigt kastar sig över KISS. Han ska starta ett hårdrocksband och bli en supergitarrist kosta vad det kosta vill. Efter att spelat i ett par deadbeat band som inte kommer någonstans så svarar han till sist på en annons där en gitarrist sökes. Annonsen är utsatt av en ung dansk,So let the story begin...


Den suveräna låten och videon "Sweating Bullets" med Dave Mustaines självbiografiska text

Kommentarer
Postat av: Spinningblack

Har hört från ytterligare in kompis att boken ska vara mycket läsvärd. Har tyvärr inte köpt den än men det måste göras snarast. Håller på att läsa Anders Tegnérs bok och Metallion The Slayer mag diaries. Mellan Close-up och Sweden rock magazine.

2011-08-09 @ 21:23:01
URL: http://Spinningblack.blogspot.com
Postat av: Bara Metal - Torbjörn

Mycket läsvärd bok! En intressant detalj som slog mig är att många av musikerna som värvas till Meagdeth inte egentligen är metalmusiker, de är nån jazzsnubbe här och nån blueskille där. Det kan också vara en förklaring till att bandet har haft så många musiker in och ut. Ska kolla upp det nån gång, men just nu är min bok utlånad till polare.

2011-08-24 @ 17:28:43
URL: http://barametal.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0