Hidden Music Treasures 8

AGENT STEEL Ett amerikanskt speed metal band som bildades 1984 i Los Angeles av sångaren John Cyriis och Trummisen Chuck Profus.Kännetecknade för musiken var speedmetal blandat med de agressiva anslagen från den tidens bay area thrash toppat med sångaren John Cyriis höga falsett som påminner om Halford och Tates.



Lyriken kretsar runt "The Alien Conspiracy" 1985 släpptes debut albumet” Skeptics Apocalypse” därefter kom epn ”Mad Locust Rising” och 1987 kom albumet” Unstoppable Force” som fick lysande recensioner i europeisk metal press för sitt musikaliska hantverk och fantastiska sång. En mycket framgångsrik turne följde och de stora skivbolagen började nu uppvakta Agent Steel.
Men sångaren John Cyriis flyttade till florida för att vara närmare bermuda triangeln. Bandet splittrades 1988 under åren har det funnits andra konstellationer av Agent Steel med en annan sångare. John Cyriis har varit försvunnen i många års tid ingen har vetat var han varit men nu 2010 har John Cyriis dykt upp igen och orginalsättningen har återbildats en turné är bokad och det ryktas om ett nytt album.



 

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Efter som det handlade om en återförening utgår jag från att det är orginal sättningen, mer än så vet jag inte just nu tyvärr.

2010-08-12 @ 21:42:04
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Spinningblack

Har faktiskt inte hört detta band, men skall kolla upp dem snarast. Lite kul det där att sångaren varit "försvunnen" sedan han flyttade närmare Bermudatriangeln...

2010-08-15 @ 11:40:42
URL: http://spinningblack.blogspot.com
Postat av: Chief Rebel Angel

Hahaha.. flyttade till Florida för att vara närmare Bermudatriangeln?

Det är ju precis hur underbart som helst.

Och, som sagt.

Skivan är fantastisk!

2011-11-14 @ 12:55:55
URL: http://metalyze.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0